4.7/5 - (4 stemmen)

Er zijn verschillende dingen waar je op kunt letten bij het vormgeven van je PowerPoint presentatie:

  1. Zorg voor een consistente lay-out en stijl. Dit maakt je presentatie overzichtelijker en gemakkelijker te volgen voor je publiek.
  2. Gebruik afbeeldingen en andere visuele hulpmiddelen om je boodschap te ondersteunen. Dit maakt je presentatie aantrekkelijker en gemakkelijker te begrijpen.
  3. Zorg voor voldoende witruimte op je dia’s. Dit zorgt ervoor dat je tekst en afbeeldingen niet te druk en onoverzichtelijk worden.
  4. Gebruik een duidelijke en leesbare lettertype. Dit zorgt ervoor dat je publiek je tekst gemakkelijk kan lezen en volgen.
  5. Zorg voor een logische volgorde van je dia’s. Dit maakt het gemakkelijker voor je publiek om je boodschap te begrijpen en te onthouden.
  6. Probeer de aandacht van je publiek vast te houden door je presentatie interessant en informatief te houden. Dit kan bijvoorbeeld door voorbeelden te geven, verhalen te vertellen of vragen te stellen.
  7. Test je presentatie voordat je hem geeft om er zeker van te zijn dat alles werkt zoals het hoort en dat je publiek gemakkelijk kan volgen.