PPT Academy helpt zelfstandige professionals, sales -en marketingcommunicatie managers, secretaresses, consultants en executives PowerPoint presentaties te maken en te geven die begrepen worden door hun publiek.

Beter worden met PowerPoint?

Als je wilt leren hoe je effectieve presentaties – versterkt met PowerPoint – geeft om anderen te inspireren en actie te ondernemen, ben je op de juiste plek.

Microsoft PowerPoint is het meest gebruikte (en misbruikte) programma voor het maken van aantrekkelijke presentaties. Met PPT Academy vullen we de leegte in tussen presentatie vaardigheidstrainingen en basis PowerPoint opleidingen. Praktische concepten die je meteen kunt gebruiken om je eigen PowerPoint presentaties naar een hoger niveau te brengen en resultaat te boeken. Professioneel, consistent en uniform.

De cursussen, workshops en trainingen worden gegeven op diverse locaties door heel Nederland. Ook bij jou in de buurt!

Je kunt individueel deelnemen aan trainingen, maar ook met je collega of juist al je collega’s binnen hetzelfde team. Ook verzorgen wij in-company groepstrainingen op maat. Informeer naar de mogelijkheden en bel 036 844 86 84 of mail ons ons vandaag nog. We vertellen je graag meer over onze frisse aanpak.

PowerPoint is één van de meest gebruikte tools voor het maken en geven van presentaties. Het is doodzonde dat de meeste mensen niet weten hoe je PowerPoint echt goed kunt gebruiken. Op zo’n manier dat het je presentatie versterkt in plaats van afzwakt (wat zo vaak gebeurt). Hoe kom je van een kernboodschap naar een flitsende presentatie op het scherm? Hoe kun je een (bestaande) PowerPoint presentatie verbeteren? Wat zijn de do’s en dont’s? De lijst is oneindig. Beter worden in PowerPoint betekent dat je communicatie krachtiger en succesvoller wordt.

  • Hoe stel ik een goede, krachtige, overtuigende presentatie op?
  • Voorbeelden uit de praktijk
  • Terugkijken naar presentaties uit het verleden. Waar liggen de verbeterpunten?

Investeren in het op niveau brengen van je PowerPoint presentatie vaardigheden is geen luxe maar noodzaak. Beter worden in PowerPoint is een verstandige keuze. Er sneuvelen veel goede ideeën door een matige presentatie en er worden matige ideeën omarmd door een goede presentatie. Kortom, de impact van je presentatie is enorm. Voor jezelf en de organisatie.

Sinds 2008 helpen we bedrijven, instellingen en organisaties met het laten groeien van hun medewerkers. Groei op het gebied van effectieve PowerPoint presentaties. Met een verhaal, met betekenisvolle dia’s en met resultaat. Inspirerende workshops en sessies die we incompany aanbieden.

Inmiddels zijn onze kennis en wetenschap ook beschikbaar via open inschrijving. Op verschillende locaties in Nederland. Makkelijk toegangkelijk. Compacte workshops met maximaal 8 deelnemers die allemaal beter willen worden in PowerPoint. Zo is er voldoende ruimte voor je eigen vragen, suggesties en ideeën.

Niet vanuit het boekje, maar vanuit de praktijk. Vanuit De Presentatie Architect hebben we PPT Academy opgezet. Hier bundelen we alle kennis, strategieën en concepten op het gebied van presenteren met PowerPoint. De training die je volgt is geen standaard PowerPoint opleiding waar je leert op welke knoppen je kunt drukken. Dit soort MS office cursussen zijn er voldoende.

Bij ons leer je hoe je PowerPoint presentatie in je voordeel werkt. Hoe je van een kernboodschap naar een krachtige presentatie komt. Hoe je slides vol met tekst transformeert in betekenisvolle dia’s. Als het nodig is om daarbij op een knop te drukken, dan delen we dat met je. Precies wat je nodig hebt om sneller, slimmer en effectiever met PowerPoint te werken en te presenteren. Dit soort trainingen zijn schaars.

De basis principes voor een presentatie zijn voor iedereen hetzelfde. De wijze waarop je de presentatie inzet verschilt. We weten dat je in de praktijk bepaalde dingen wel of niet gebruikt. Daarom hebben we de opleiding ingericht naar thema’s waarbij we het accent van de dag leggen op  type presentaties en doelgroepen. Als zelfstandig professional wil je bijvoorbeeld jezelf presenteren, als consultant wil je data en processen helder presenteren, voor sales en marketingcommunicatie professionals ligt de nadruk op het creatief presenteren van ideeën, management ondersteuners leren slimmer en plezieriger met PowerPoint te werken en ambtenaren of beleidsmedewerkers werken aan publieksgerichte presentaties.

Voor ons gaat het erom dat PowerPoint in jouw voordeel werkt. Zodat je presentaties meer impact en resultaat hebben. We helpen je graag. Neem contact met ons op als je interesse hebt in een training of als je andere vragen hebt.