5/5 - (1 stemmen)

Als je een PowerPoint presentatie moet maken en je hebt geen inspiratie is het een goed idee om te kijken naar wat anderen hebben gemaakt.

Omgekeerd ontwerpen (Reverse Design) is het onderzoeken van een product om daaruit op te maken wat de eisen zijn waaraan het product probeert te voldoen. Dit principe kun je ook gebruiken bij het bekijken van inspirerende presentatie voorbeelden. Hoe is een slide opgebouwd en vormgegeven? Welke structuur is er gebruikt? Je bekijkt het ontwerpproces van de dia en presentatie door het in omgekeerde volgorde te bekijken.

  • Wat spreekt je aan en waarom spreekt het je aan?
  • Wat heeft de vormgever van de slide gedaan om tot dit resultaat te komen?
  • Welke elementen zorgen bij jou voor inspiratie en hoe kun deze als bouwstenen gebruiken bij het maken van je eigen PowerPoint presentatie?

Tijdens de training PowerPoint Van Kernboodschap naar Visualisatie bekijken we veel voorbeelden zodat je presentatie direct naar een volgend niveau komt. Je ontdekt ook hoe je slim kunt zoeken naar inspiratie op internet. Welke zoekwoorden de beste resultaten geven. De ervaringen van de deelnemers laten steeds weer zien dat je in relatief korte tijd echt stappen kunt zetten met het verbeteren van je eigen presentaties.