Van complex naar focus.

Een matige presentatie brengt data over. Een uitstekende presentatie brengt data tot leven.

Hoeveel presentaties heb je in pakweg de afgelopen 3 jaar bijgewoond? En hoeveel van die presentaties zijn je bijgebleven? Wat sprak je aan en wat niet?

De meeste zakelijke presentaties (met of zonder PowerPoint) zijn veelal een stortvloed aan data en feiten zonder emotie of verhaal. Een overzicht van de omzet, het aantal projecten, de planning voor de komende periode, een status update of een nieuw plan.

Als je bereid en in staat bent de informatie bekenisvol te presenteren, zal je publiek je dankbaar zijn. Complexe informatie wordt doorgaans complex gepresenteerd. Dat is jammer. De kracht zit nu juist in de eenvoud. Help je publiek je boodschap te begrijpen, te onthouden en door te vertellen.

Een heldere presentatie maakt van data bruikbare, toepasbare kennis. Hierdoor verschuift informatie naar begrijpen, wat onthouden en het ondernemen van actie een stuk makkelijker maakt.

Deze training gaat met name over data, diagrammen, processen, tabellen en grafieken. De visuele elementen die je moet gebruiken om je publiek te boeien en je verhaal over te brengen. Hoe maak je leesbare tabellen, duidelijke planningen en tijdlijnen, overzichtelijke grafieken? Hoe kom je van overvolle slides naar prettig ogende dia’s?

Neem vooral je eigen slides mee. Die kun je tijdens de dag verbeteren en meteen gebruiken voor je presentaties. Je werkt op je eigen meegebrachte laptop. De training wordt gegeven met PowerPoint 2016, maar is prima te volgen met een andere PowerPoint versie (bijvoorbeeld 2010 of 2013).

Ja, ik wil meer informatie over de praktische PowerPoint training voor professionals