5/5 - (2 stemmen)

De snelheid zit op je toetsenbord. Het is de moeite waard de belangrijkste sneltoetsen te kennen waarmee je lekker in PowerPoint kunt werken. Veel handelingen in PowerPoint zijn terugkerend en kosten veel tijd. Met sneltoetsen maak je makkelijker en slimmer je slides én je wint er tijd mee.

Als je een presentatie maakt, dan is het kopiëren en positionering van elementen vaak best een gedoe. Deze sneltoetsen gaan het je gemakkelijker maken:

Wanneer je een object alleen horizontaal of verticaal wilt verplaatsen, houdt je de SHIFT-toets ingedrukt terwijl je op de afbeelding of het tekst box klikt en wegsleept. Dit beperkt de bewegingsvrijheid.

Dit is erg handig als je bijvoorbeeld een button wilt verplaatsen en wilt uitlijnen met de andere buttons.

Wanneer je een object wilt kopiëren, er is een betere optie dan Ctrl C en Ctrl V. Houdt de Ctrl-toets ingedrukt terwijl je klikt op het object en deze wegsleept. Er wordt een kopie van het object gemaakt, die je vervolgens kunt verplaatsen naar de juiste positie.

Je kunt u bovenstaande snelkoppelingen ook combineren. Houd SHIFT ingedrukt en CONTROL om een kopie van een object te maken en het horizontaal of verticaal te verplaatsen.

Kijk hier een voor een uitgebreid overzicht van sneltoetsen