De structuur van je PowerPoint presentatie opbouwen

De structuur van je presentatie is heel belangrijk voor het overbrengen van je boodschap en verhaal. Maar ja, dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Je wilt bijvoorbeeld bepaalde details doorvoeren en optimaliseren. Het moet er goed uitzien. Om dit voor elkaar te krijgen, is er meer kennis van PowerPoint en het vormgeven van professionele slides vereist. Je moet ook weten hoe je je presentatie opbouwt. 

Als consultant of adviseur kennen we het allemaal. Het is zaterdag. Je wilt een presentatie vormgeven in PowerPoint. Daar heb je een bepaald idee bij. Je plant er een paar uurtjes voor in om het voor elkaar te krijgen. Wat blijkt? Het duurt veel langer dan gedacht. In de praktijk is het verdomd lastig om al je ideeën op een duidelijke, overzichtelijke en overtuigende manier weer te geven. En dus raak je al snel gefrustreerd. Dat is zonde. Dat is niet nodig.

Dit is een waardevolle training waar je je hele professionele leven plezier aan hebt

Bij de PPT Academy specialiseren we ons in alles wat er bij een sterke PowerPoint presentatie komt kijken en onze kennis en inzichten delen we met plezier. We helpen professionals zoals jij om zelf in staat te zijn een PowerPoint presentatie van het allerhoogste niveau in elkaar te zetten. 

Veel voorkomende vragen bij het maken van een presentatie

Hoeveel tijd kost het maken van een presentatie?

Hoe maak je een tijdlijn in PowerPoint?

Welke sneltoetsen kun je gebruiken?